Category Archives: News

SANY excavators have started working in Croatia

Recently, SANY has delivered 3 excavators in Croatia, two SY365C and one SY265C. These 3 excavators will be used in building of 156MW wind farm on Adriatic coast. In the meantime, Diesel Centar, Zagreb the SANY authorized dealer in Croatia, prepared an after-sale service to guarantee the regular maintenance and continuous working. As the leader of […]

Spring with SANY

Spring with SANY From 15 of May until 21 of June special DISCOUNT on PRICE for the following Hydraulic Excavators SANY: SY75C SY16C SY18C SY26U Special promotion for every order of following hydraulic excavator not late than 21 of June every customer will get  free of charge: Free extended warranty 5 years or 10.000 w/h […]

45 Меѓународен саем за градежништво SEEBBE 2019

Како што ветивме така и исполнивме на најголемата меѓународна саемска манифестација од овој тип во југоисточна Европа  на 300 метри квадратни отворен простор на штанд бр. 561   нашата фирма Мак-Дизел преку својот претставник во Србија Диесел Центар зема учество на 45 Меѓународен саем за градежништво SEEBBE 2019 кој се одржа од  17 до 20. Април […]

Продолжена гаранција кај SANY

SANY во 2018 година се вброи во првите 5 производители на хидраулични багери, а со продажба од 47500 разновидни багери го завзема првото место во нивна продажба. Како најголем реномиран светски производител што произведува квалитетен производ, SANY го прати трендот на издржливост и нуди можност за продолжена гаранција за своите производи до 5 години или […]

Продажба на SANY во Македонија

Чест и задоволство е да се биде дел од тимот на SANY како и да се промовира SANY на Банканот, да се биде прв во воведување на еден нов бренд и да се пробива на пазарот за нас значи многу. Но, кога и вложениот труд ќе вроди со плод тогаш сите се задоволни. Купувачите за […]

SANY на светскиот саем за градежништво BAUMA, Минхен 08.04-14.04.2019

SANY како еден од светските лидери во производство на хидраулични багери ќе биде дел од реномираната саемска манифестација во светски рамки BAUMA 2019 која ќе се одржи од 08.04-14.04.2019 во Минхен, Германија, на која ќе бидат изложени дел од најбараните модели на пазарот а воедно и промовирани нови производи (машини) кои треба да бидат пуштени […]

SANY Доаѓа на 45-от меѓународен саем за градежништво Белград,17.04-20.04.2019

Во рамките на саемските манифестации од областа на градежништвото, индустријата, рударството и сл. Кои се планираат на територијата на бившите југословенски простори од 17.04-20.04.2019 год. во Белград ќе се одржи 45-от меѓународен саем за градежништво South-East Europe Belgrade Building Expo на кој нашата компанија Мак-Дизел Дооел Скопје преку својот дилер за Србија Diesel Centar Kragujevac […]

Мак-Дизел потпиша договор за регионален дистрибутер на SANY

Мак-Дизел пристапи кон потпишување на договор за регионален дистрибутер на SANY хидрауличните багери на саемот Bauma во Shanghai. Договорот во има на SANY Heavy Machinery Co. го потпиша г-динот Yu Hongfu и сопственикот на Мак-Дизел г-динот Игор Колевски. На церемонијата присуствуваа сите SANY регионални претставници од Европа заедно со директорот на продажба на SANY Europe […]